Villaägarna Nedre Dalälven är det officiella för den lokala föreningen, som representerades av Stig Wahlbäck, ordförande, Ola Andénius, vice ordförande och rådgivare, samt Carl-Bertil Rydbäck, kassör.
- Många av besökarna under vill ha tips om pålitliga hantverkare men det var också flera som ville veta mer om vad Villaägarnas Riksförbund gör för sina medlemmar, sa Stig Wahlbäck.
Men det handlar inte bara om tips om bra hantverkare.
- Vi erbjuder våra medlemmar stöd och rådgivning, till exempel inom juridik eller avtalsfrågor, när det gäller alla sorters egna hus som villor, radhus och fritidshus, säger Stig Wahlbäck. Dessutom har vi avtal med många företag som ger extra rabatter och förmåner till våra medlemmar.
Villaägarna erbjuder medlemmarna, inklusive alla samfällighetsföreningar med serviceavtal, en omfattande och delvis kostnadsfri rådgivning. Deras experter svarar på frågor om bygglov, hantverkartvister, fel på köpt fastighet, fuktproblem, renovering av badrum, samfällighetsjuridik, förvaltningsfrågor och mycket annat.
Dessutom arbetar Villaägarna med opinionsbildning och visionen är att alla ska kunna förverkliga sina drömmar om ett eget hus.
- Vi påverkar bostadspolitiken genom att bedriva opinionsbildning för bland annat avvecklade flyttskatter och lägre elpriser, säger Stig Wahlbäck. Vi vill ha rimligare taxor och avgifter, så att människor har råd att bo kvar i sina hus.