Gävle kommun arbetar med kultur i skolan efter en modell som heter Kulturtrappan. Kulturtrappan är en garanti för att alla barn och unga i Gävle ska delta i kulturupplevelser och möten med det professionella kulturlivet två gånger per läsår under skoltid. Det gäller för samtliga skolor, från förskoleklass till årskurs 9.
Kulturtrappan innefattar områdena dans, musik, konst, teater, film och läsning. Kultur & fritid Gävle ansvarar för att barn och unga möter professionell konst och kultur via Kultur & fritids kulturavdelningar. Utbildning Gävle ansvarar för att barnen i kommunens skolor deltar i upplevelserna.

Se pressmeddelandet i sin helhet:
http://www.mynewsdesk.com/se/gavlekonserthus/pressreleases/gaevle-symfoniorkester-spelar-foer-2-500-mellanstadieelever-1259716?utm_campaign=send_list&utm_medium=email&utm_source=sendgrid


Sedan invigningen 1998 har Gävle Konserthus varit den naturliga arenan i Gävle för Musik, Mat och Möten. Konserter, kongresser, konferenser, event, middagar och föreställningar samsas med Gävles skönaste utsikt. I konserthuset har även Gävle Symfoniorkester, som firade 100 år 2012, sin hemmascen. Chefdirigent för orkestern är den karismatiske, i London boende, spanjoren Jaime Martín.