Arrangören Nalle Rydstrand hade även denna gång garanterat två dagar full av inspiration, kunskap, kontakter och nöje och målsättningen var att genomföra intressantaste och mest lärorika kryssningen någonsin. Deltagarna verkade onekligen nöjda då bussarna åter rullade tillbaka till Gävle på torsdagseftermiddagen med massor av nya kunskaper och insikter i konsten att digitalisera den egna verksamheten.
– Känslan är mycket positiv och det känns riktigt bra, berättar Nalle. Vi skall nu utvärderar deltagarnas synpunkter och det skall bli mycket intressant att få ta del av feedbacken.

I de grupparbeten som inleddes redan i bussresan var det lagindelning där man i grupper diskuterade fram förslag på en ny app för digitalisering av ett företags verksamhet. Väl framme på Viking Cinderella så inleddes dagen med att deltagarna fick lyssna på Karin Winther som är producent, digital strateg, skribent och tv-profil som delade med sig över tio års erfarenhet av mediebranschen och en rejäl dos digital spetskompetens. Därefter visade Joe Formgren upp den nya tekniska plattformen för effectplus.se och berättade om de möjligheter det kommer att innebära för ännu bättre kommunikation medlemmarna i nätverket emellan.

Avslutningsvis kom den stora prövningen då alla lag, var och en fick gå in i det digitala Draknästet och presentera sin affärsidé. En del briljanta idéer presenterades samt många goda skratt inför den stenhårda juryn i form av representanter för kryssningens samarbetspartners Swedbank, MittMedia och Transtema AreaX. Drakarna i form av Kjell Karlsson, Mårten Ivarsson och Jerker Klang var inte att leka med då det synade lagens affärsidéer. Lättnaden var nog ganska stor och stämningen ännu lättsammare när man samlades för gemensam middag.

Dag två inleddes med Dan Erhard Olsson som berättade sin fängslande historia om hur han efter en lång sjukdomsperiod födde mobilspelet Clear Vision, som har spelats över 100 miljoner gånger. Nu har skaparen och spelentreprenören Dan Erhard Olsson fem anställda och siktar på 100 miljoner kronor i omsättning inom två år med två nya spel som skall lanseras inom kort.

Efter besök i Business loungen där 15 medlemsföretag ställde ut så var det dags för Peter Siljerud att hålla den avslutande föreläsningen. Han är civilingenjören som blev framtidsforskare och dessutom utbildad inom AI. Att han kallas för "Din guide till framtiden" gick inte att mista sig på då han bjöd på en riktigt spännande resa in i framtiden som f.ö. redan är här!

– Vi hade även i år lyckat få med mycket intressanta och kompetenta föreläsare och vilket fantastiskt engagemang från alla effectrare som deltar, hälsar Nalle. Det ger verkligen inspiration och kraft. Sedan måste vi skicka ett stort tack till årets samarbetspartners som verkligen engagerat sig och gått in med hull och hår för att det skulle bli en lyckad och minnesvärd kryssning. Inte minst Draknästet satte sig nog på näthinnan för de som var med där. Det skall verkligen bli kul att se filmerna när de kommer att presenteras på vårt uppföljningsmöte senare i höst. Där är alla effectare, även de som inte kunde vara med på kryssningen, välkomna då vi kommer att gå igenom en del reflektioner från resan och visa en del av filmerna samt ha prisutdelningar med mera.

Några röster från deltagarna:

– Bra att träffa så många personer vid ett och samma tillfälle, effektivt! För mig var det viktigt att visa upp mig och min nya tjänst. Bra med grupparbete direkt i bussen, så man kommer i kontakt med många på en gång, även om uppgiften var tuff.
Thomas Wanke, Brandskyddsföreningen Mitt Utbildning AB

– Tack för en bra nätverkskryssning! Intressanta föredrag och kunniga föredragshållare. Peter Siljerud var otroligt intressant! Kryssningen lämnar det en hel del att fundera över. Vad gör vi, vad ska vi göra och hur gör vi det bäst?
Robert Pettersson-Hillman, 4Sign

– Alla möten och trevliga människor var bäst. Störst intryck gjorde Dan Erhards story. Jag fick både nya kunskaper och kontakter på kryssningen. Lite pressat schema med gruppövningen fram till presentation men ambitiöst och roligt upplägg.
Conny Engstrand, Advokatfirman Wijk & Nordström

– Upplägget och hela programmet på kryssningen var bra. Trevligt givande och intressant rakt igenom. Inte minst att vi fick starta med en gruppuppgift direkt i bussen,
Föreläsningarna om digitaliseringen och vilken kraft som finns i den gjorde stort intryck. Det gäller att hänga med känner jag. Jag fick flera nya kontakter med drivet att våga satsa på en egen affärsidé.
Ola Hålén, entreprenör

– Det bästa med kryssningen är att träffa företag som jag vill ha kontakt med i min verksamhet. Föreläsningar var starka, de visar hur påtagligt den digitala världen tar över människans ”24-dygnstid”.
Kryssningen är en möjlighet att skapa bra kontakter som kan utveckla företag. Jag fick några viktiga kontakter. Samt att det är bra att fortsätta kontaktnätet på orten. Jag tror även att nya sidan effectplus.se kommer också öka samarbetet i nätverket.
Marie Hedlund, Restaurang Kungsådran

– Jag tyckte grupparbetena med redovisning och föreläsarna var bäst med årets kryssning. Störst intryck gjorde Peter Siljerud. Dessutom får man ju alltid ett antal nya kontakter.
Rolf Scherdin, Swedbank

– De intressanta föreläsarna var bäst på årets kryssning. Störst intryck gjorde Eldrings skapare Dan Erhard Olsson. Jag fick många nya kunskaper om digitalisering och olika företag och några nya kontakter. I övrigt ett bra och intressant program.
Marie Tapper, Trygghetsrådet

- Grupparbetena var givande för att det dels skapade engagemang och ”lära känna”. Det var mycket bra föreläsningar som inspirerar. Jag fick både nya kunskaper och nya kontakter på kryssningen, det faller på egna ansvaret att förädla det. Bra arrangerat och trevligt att träffa nya människor
Hans-Göran Karlsson, Söderhamns Kommun

– Det jag tyckte var bäst på kryssningen var hela arrangemanget totalt. Mycket bra föreläsare som väckte många tankar inför framtiden med tanke på den digitalisering som går så fort i samhället. Störst intryck tycker jag att Dan Erhard gjorde. Vilken resa! Nya insikter, kunskap och absolut nya kontakter. Vi var ett härligt gäng. Ser fram emot redovisningarna på grupparbetet vid nästa träff. Tack för ert engagemang för oss alla inblandade.
Susanne Brehlin, FOREX Bank

– Årets kryssning var en av de bästa, det har ju blivit några nu. Härligt gäng med en avslappnad stämning men ändå var alla på. Kul!
Mycket intressant med AI, hur framtiden ser ut och hur fort allt går. Puh! Kul med gruppuppgiften och drakarna.
Thomas Bäck, Gästrike Återvinnare