Gävle Taxi är verksamma i Gävle-Sandviken området och är idag det enda taxiföretaget med en lokal beställningscentral. De har ett sextital bilar inklusive handikappfordon och minibussar redo att bistå med persontransporter dygnet runt.
– Miljön och säkerheten är lika viktiga för oss som att ha nöjda kunder, säger Kennet Martinsson, platschef på Gävle Taxi. Därför är det extra kul nu att vi nu öppnar en egen tankstation med det fossilfria drivmedlet HVO100 vid vårt kontor på Näringen i Gävle. Vi är det enda miljöcertifierade taxibolaget i regionen och i princip alla bilar tankar endast det här bränslet, utom våra gas- och elbilar förstås!

Gävle Taxi är sedan 2006 miljöcertifierad i Säker Grön Taxi som är ett transportkvalitetsledningssystem som Svenska Taxiförbundet har skräddarsytt för taxibranschen. Det bygger på den internationella standarden ISO 14001 och används för att säkerställa en hög kvalitet när det gäller trafiksäkerhet och service.
– Vår målsättning har alltid varit att vara den naturliga samarbetspartnern när det gäller taxiresor i regionen, säger Kennet. Idag är vi det enda större taxiföretaget med kontor och en lokal beställningscentral i Gävle. Det betyder naturligtvis mycket för våra kunder att både våra förare och trafikledare på beställningscentralen har god lokal kännedom. Förutom ett mycket aktivt miljöarbete så prioriterar vi även trafiksäkerheten, berättar Kennet. Samtliga våra bilar är också utrustade med ISA (intelligent stöd för hastighetsanpassning) och alkolås. Dessutom vill jag poängtera att alla våra förare har kollektivavtal. Det är det långt ifrån alla som har i den här branschen.

Gävle Taxi är även ansluten till den rikstäckande taxitjänsten Svea Taxi Allians. Den består av 100 marknadsledande taxibolag med upptagningsområde på 1 200 postorter. Kunder kan boka sin taxiresa Online eller genom en App som finns för iPhone och Android. Vill de inte betala direkt i taxibilen erbjuds samfakturering eller resekonto till företagskunder. Privatkunder kan lägga upp sitt kreditkort direkt i appen.

Bildtext: Ingela Jansson, Kennet Martinsson, Kaisa Andren och Peter Jansson på Gävle Taxi satsar lokalt och på miljövänligt drivmedel.

För mer information se:
http://www.gavletaxi.se
http://www.sveataxi.se


Om HVO100
HVO100 är ett relativt nytt 100% förnyelsebart dieseldrivmedel, högintressant bland annat för sin goda miljö- och klimatprestanda. Det är en kemisk kopia av en vanlig diesel men med en något lägre densitet. Likheten med vanlig diesel gör att för detta drivmedel inte behövs specialbyggda fordon eller tankanläggningar, vilket ger låga omställningskostnader och snabbare driftsättning.
Namnet HVO står för hydrerade vegetabiliska oljor. Benämningen HVO100 avser att drivmedlet till 100% består av HVO.