De Lyckliga Kompisarna, ofta förkortat DLK, är ett svenskt punkband som bildades i Stockholm 1989, lade av 1997 och gjorde come-back 2008. DLK var ett av banden som i början av 1990-talet hörde till "den andra punkvågen".
Sångaren Mart Hällgren bildade DLK 1989. Bandets namn är hämtat från en bok om kulturlivet i Sovjetunionen där ett sovjetiskt band omnämns och som på ryska hette just ”De Lyckliga Kompisarna”.
I januari 2008 meddelade bandet att de skulle återförenas. I bandet består idag av Mart Hällgren, Jouni Haapala, Roger Reinstam och Simon Dahlberg.
November 2015 släppte DLK senaste LP:n ”Bara tiden är ny” på Birdnest Records.
DLK har bara bra minnen från Gävle. Roger Reinstam:
- Vi har spelat i Gävle några gånger, bland annat på Spegeln, Heartbreak och Gävle Konserthus. Senast var vi där 2015, om jag minns rätt. Gävle är en kul stad och det brukar vara blandad publik med både lyssnare och dansare. Även om vi är plojiga emellanåt har vi i vårt tycke viktiga budskap som vi vill framföra genom musiken, vissa mer aktuella än andra. En låt som till exempel Troll & Häxor, som var aktuell på 90-talet när den skrevs, har helt plötsligt blivit minst lika, om inte mer, aktuell.
Men vi ser enormt mycket fram mot att få komma tillbaka och det blir i Gävle som vi kickar igång vår sommarturné.
Det gäller att vara ute i god tid för att vara säker på plats, men man kan köpa förköp på Rack'n'Roll för att vara säker.

Facebook: De Lyckliga Kompisarna