Dramatörerna kommer att spela en fars som är ny för våra trakter, ”Sviskon å hula hula”. Den är skriven av Dennis Wennberg, som är verksam med Lustteatern i Sibbhults Folkets Hus. Sibbhult ligger i Östra Göinge i Skåne, cirka 3 mil norr om Kristianstad. ” Sviskon å hula hula” skrevs för nästan 10 år sen och har bearbetats av Eeva Andersen, som både regisserar och producerar föreställningen.
Så här presenteras farsen: En sommardag i Svinaberga. Scenen börjar med att Ann (Marie) och Asta (Mirjam) kommer ut i trädgården i morgonsolen och försöker hjälpas åt att lösa en tävling som de sett i dagstidningen. En slogan skall skrivas till ett mirakelmedel "Glada proteiner", som är speciellt framtagen för nötkreatur. Förstapriset är en resa till Hawaii och den tänker de båda vinna. Fåglarna kvittrar och i bakgrunden råmar grannens kor…
Vad mer kan man begära av handlingen i en fars!
Bland skådespelarna finns både nya och ”gamla” ansikten. Joachim Hägglund och Marie Edefors har ju varit med många gånger. Marie har också med sig tvillingdöttrarna Ebba och Elin, som spelar - systrar! Mirjam Halenius och Tomas Ek fullbordar rollistan.
- Det går bra att redan nu boka biljetter och kanske ge bort som en glad överraskning, säger Mirjam Halenius, som är ordförande i Oslättfors Dramatörer.
Skrattsalva är för övrigt ett utmärkt botemedel mot dysterhet!
Hela spelprogrammet: http://www.svenskpress.se/wwwdocs/_common_media/user_files/43/58.pdf