Heber Sarria är indian och uppväxt på en kaffeplantage i Cauca i västra Colombia. Hela hans familj är engagerad med kaffe och det är en av Hebers bröder som idag driver familjegården och bland annat odlar kaffe. Heber Sarrie äger en mindre gård i samma område som ligger 1.750 meter över havet, nära två vulkaner som enligt Heber bidrar till kaffets karaktär.
– Vi odlar Arabica, som är den bästa kaffesorten, säger Heber Sarria. Han säljer kaffe i Colombia men har också börjat få kunder i Sverige.
När det gäller det egna kaffet, Café Sarria, så har han idag kunder runt om i Sverige men också i några av våra grannländer.
Kafferosteriet finns i en före detta affärslokal på Blåbärsvägen i Sätra. Herbert och hans hustru Beatrice arbetar båda i företaget.
– Det är inte lätt att starta företag i Sverige, bankerna är inte så lätta att övertyga, men jag hade tur och fick hjälp av Jörgen Thyr, säger Heber Sarria.
Café Sarria finns att köpa på flera olika affärer i Gävle och Sandviken och på andra orter, Stockholm, Göteborg, Jönköping etc.
– Vi har också börjat sälja espressomaskiner, kaffekvarnar och annat tillbehör från det brittiska företaget Fracino som vi har agentur för i Sverige, säger Heber Sarria. Den senaste produkten från Café Sarria är kaffekapslar, som är kompatibla med nespressomaskiner, en perfekt julklapp till någon som man bryr sig om!
Brittiska Francino är marknadsledande och har flera gånger blivit prisbelönta för både teknisk briljans och design men också för kundservice.