Ånglok S1 1923

Ångande påsktåg ToR Gävle-Storvik

6/2 kl. 20:13

Även om det pågår ombyggnad på Sveriges Järnvägsmuseum så planeras det aktiviteter med den fina samlingen av lok och vagnar. Vad sägs om att få åka ett Påsktåg på rutten Gävle-Sandviken-Storvik med ett alldeles äkta ånglok som drar tåget? Med clowner och trollkarlar som underhåller och roar på tåget? Även tillfälle att få se hur man vänder ett lok i Storvik på den gamla manuella vändskivan samt fika i Storviks klassiska stationshus!
Det blir Påsktåg både den 1 och 2 april, det vill säga påskdagen och annandag påsk.

  • Den 2 april gästas tåget av Gycklarkompaniet
  • Den 1 april gästas tåget av trollkarlarna Gabriel och Vallvikarn
  • Storviks Stationshus

Man kör två turer om dagen, en förmiddags- och en eftermiddagstur. Tåget gör också ett stopp i Sandviken för att ta upp passagerare. Sen blir det ett uppehåll i Storvik där det finns möjlighet att fika samt att titta på när man vänder loket på den gamla, manuella vändskivan.
De Storviksbor som vill åka med Påsktåget kan antingen åka till Sandviken eller Gävle och kliva på där. Eller åka 11.45 från Storvik och sedan vänta i Gävle och åka tillbaka till Storvik med tåget kl 14.00. Det går inte att stanna kvar ombord på tåget under uppehållet i Gävle. Butikerna i Gävle centrum är öppna 12.00-16.00 båda dagarna.
Det blir också pyssel och underhållning ombord! Den 1 april gästas tåget av Trollkarlarna Gabriel och Vallvikarn och den 2 april är det Gycklarkompaniet som skojar till det.
För den som är tågintresserad kan det vara bra att veta att Påsktåget utgörs av ånglok S1 1923, resgodsvagn Giu 37448, personvagn AB0bc 2971, Co8cs 3200 och Co13 2832, med reservation för ändring.
– Vi tycker det är spännande när det kommer gamla tåg och hälsar på oss här på Storviks Stationshus, säger Marit Lundgren Snar, som är med och ordnar fika mm på Stationshuset. Stationen är ju en pärla i vårt samhälle och vi hoppas att besökarna ska tycka det är trevligt hos oss.
Priser: vuxna 100 kr och barn: 50 kr.
Information om tidtabell och hur man bokar biljetter finns på Järnvägsmuseets hemsida, http://www.jarnvagsmuseet.se.

Storviks Stationshus

Storviks Stationshus

Medlem sedan 2018-01-18

Storviks Stationshus
Stationshuset uppfördes år 1875 när Norra stambanan byggdes. Stationshuset är byggt i holländsk renässansstil och arkitekt ... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Erbjudanden

Visa fler erbjudanden »

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng